Selecteer een pagina

ONS DOEL

Wat willen we?


Uitgangspunt

Het realiseren van een wedstrijd skeeler/skatebaan in de binnenring van de bestaande natuurijsbaan te Heumen. Deze baan wordt opengesteld voor alle liefhebbers van de skeeler en skatesport.

Ambitie

Het faciliteren van trainingen en wedstrijden voor de zowel jeugd, liefhebbers, amateurs als professionals op gebied van skeeleren en skaten en daarbij de locatie kunnen aanbieden als landelijke wedstijd- en competitiefaciliteit.

Realisatie


Plan van aanpak

De vergunning voor het aanleggen van een wedstrijdbaan op locatie is door de Gemeente Heumen inmiddels verstrekt. De baan is gedeeltelijk aangelegd, de contouren zijn zichtbaar. Om de baan te kunnen realiseren is naast wedstrijdasfalt ook boarding, verlichting, een tribune en een clubhuis/kleedruimtes nodig.

Kansen


Kansen

Deze baan biedt kansen om de skate- en skeelersport in de regio naar een hoger plan te tillen. Skaten is een toegankelijke sport voor jong en oud. Deze sport kan met plezier beoefend worden als er een veilige omgeving is zonder verkeer, met een goede ondergrond. en om de leden van de SNH (ca100 leden) te kunnen voorzien/faciliteren in hun sport. Er is vergaande belangstelling getoond door meerdere partijen, zoals de studenten skeeler/schaatsvereniging ‘Lacustris’ uit Nijmegen (ondersteund door Radboud Universiteit en de Han) en de Nijmeegse Schaatsvereniging NSV (700 leden). Deze twee zijn al enige tijd op zoek zijn naar een wedstrijd-cq trainingsbaan in de omgeving van Nijmegen. In Nijmegen bestaan geen mogelijkheden om een dergelijke baan te realiseren.